Tirgu Mures, Romania

Călăuzite de stele (Nr.53)

Navigând cu încredere în noul an

În mijlocul acestui peisaj întunecat și necunoscut, doresc să ne ațintim privirile spre stea, să urmăm lumina divină în noul an ce se deschide în fața noastră. Privind la stea, nu doar găsim călăuzire pentru viața noastră, ci și încrederea necesară pentru a îmbrățișa necunoscutul.

Meditând la cele două evenimente care ne stau înainte, mai multe zile la rând mi-au răsunat în minte diferite versete despre magi și steaua pe care au urmat-o. Privim spre Nașterea Mântuitorului și asemenea magilor ne îndreptăm și noi, modești și cu inima deschisă spre a ne bucura de Cel care a lăsat Cerul pentru a ne salva. Asemenea lor, suntem chemate și noi să ne lăsăm conduse spre pruncul Isus. Apoi urmează intrarea în Noul An și cu bucuria nașterii în inimile noastre, ne facem planuri și ne dorim să îndeplinim cât mai multe dintre ele.

Steaua ne oferă mai multe lecții:

  1. În paginile Bibliei, steaua capătă o însemnătate deosebită, desfășurându-și rolulcrucial în povestea nașterii lui Isus. Steaua ne oferă călăuzirea necesară în călătoria noastră spirituală;
  1. Pentru multe dintre noi, începutul unui an nou este însoțit de incertitudini și provocări. Inspirate de călăuzirea divină, suntem chemate să pășim în noul an cu încredere, știind că prezența Lui este cu noi;
  2. La fel cum steaua a fost ghid pentru magi, rugăciunea devine busola noastră în această călătorie terestră, ajutându-ne să navigăm cu siguranță prin provocările ce vor veni în noul an;
  1. Odată ce găsim călăuzire pentru propria viață, suntem chemate să devenim femei călăuzitoare pentru ceilalți, să împărtășim lumina și să fim aducătoare de vești bune.

Astfel, rugăciunea devine mijlocul prin care ne conectăm cu divinitatea, transformându-ne în surse de sprijin și inspirație pentru cei din jur.

În Exodul, Moise face una dintre cele mai frumoase afirmații: „Dacă prezența Ta nu ne va conduce, anulează această călătorie chiar acum!” (Exod 33:15 MSG)

Precup Flavia

Biserica Creștină „Casa Pâinii”

În umblarea noastră pe acest pământ spunem de multe ori aceste cuvinte, ne dorim să mergem însoțite de El și de prezența Lui dar oare facem ceva în legătură cu asta? Facem promisiuni Domnului că nu vom mai face nimic dacă nu simțim prezența Lui și ne trezim pe drum singuri și ne întrebăm de ce ne-a lăsat. Moise îl ruga pe Dumnezeu să meargă cu ei, cu poporul israelit, un „popor încăpățânat” (Exodul 33:5), la fel cum prea des ne găsim și noi. Tu nu-L chema doar în momentele de decizie sau în clipele dificile; cheamă-L să fie prezent în fiecare zi, la fiecare pas, și vei experimenta cum El este mereu alături de tine.

În acest an nou, să ne îndreptăm pașii cu credință, știind că lumina divină ne va călăuzi în fiecare etapă a călătoriei noastre. Prin rugăciune și devotament, vom deveni femei călăuzitoare, aducând lumină și speranță în viețile celor din jurul nostru.

Fie ca Dumnezeu să ne călăuzească și să ne conducă viața. Fie ca El să fie steaua noastră călăuzitoare.