Tirgu Mures, Romania

Multă pace, draga mea! (Nr.53)

Ce Har să îți vorbească Domnul; fie prin vis, fie prin Cuvântul scris, fie prin profeți… Ce fericită cred că a fost Maria, să știe că va fi chiar ea mama Mântuitorului!

Ce fericită ai fost când ai aflat că ești însărcinată! Ce fericită am fost și eu când Dumnezeu mi-a spus că voi avea un băiețel, care va fi pus deoparte pentru El! Cu câtă emoție ai primit vestea, câtă grijă ai avut tot timpul să știi că e în siguranță și crește frumos, cât de mult așteptai momentul să îți vezi pruncușorul, negândindu-te prea mult cum va fi momentul venirii pe lume a micuțului… Și într-o zi, toată fericirea ta s-a spulberat… Copilașul din tine a încetat din viață…! Ți-ai adunat puterile și ți-ai vlaga să ți-l aduci pe lume și în clipa următoare, micuțul se stinge… „…nu era doar un copil, era un vis!” (Max Lucado ).

Psalmul 34:18 spune: „Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă și mântuiește pe cel cu duhul zdrobit!” Mulțumire înaintea lui Dumnezeu, pentru că El știe cel mai bine de ce…! Îmi place mult ce spune Elisabeth Elliot: „Nici o lacrimă nu putea curge din adâncul unde sălășluiau credința și încrederea acestor femei!”

Atât de fericită când au venit la ea magii, păstorii cu daruri… și dintr-o dată, vestea întunecată: „Irod vrea să omoare toți copiii de parte bărbătească”! Ce s-o fi petrecut în sufletul Mariei când a ajuns la urechea ei vestea că Împăratul Irod vrea sa-i omoare minunea? Cu siguranță, au trecut-o fiorii. Nu știu cât au mai contat pentru ea darurile în acel moment, cred că Darul primit de sus era cel mai important și dorea să fie în maximă siguranță!

Neagu Eliza

Poate ai primit și tu cadouri, ai cumpărat și tu și toate au rămas acolo… poate au ajuns și la urechea ta vorbe ușoare și de judecată, și poate de la persoane de la care așteptai o încurajare; și Iosif, logodnicul ei a vrut să o lase pe ascuns, când a aflat că este însărcinată. Ce o fi gândit el în mintea lui – nu are logică, nu s-a întâmplat așa de când e lumea, Dumnezeu întocmește căsătoria și ea rămâne însărcinată de la Duhul? Dumnezeu spune una și face alta? Ce o fi vorbit ea cu îngerul lui Dumnezeu?

Și tu ai fost judecată în fel și chip, la fel și eu, neștiind nimeni durerea din sufletul nostru… Nu fi tristă, cândva ne vom întâlni cu ei, ne vom bucura că nu au gustat din lumea de jos…

Mulțumire că Dumnezeu a făcut ca Isus să se nască, că sabia lui Irod nu a reușit să Îi curme viața, să crească și mai târziu să moară, dându-Și viața pentru noi, ca să ne putem întâlni cu îngerașii acolo sus…

Mă doare sufletul pentru fiecare copilaș că suferă și pentru orfani… și mă rog: Doamne, ia-i mai bine acolo la Tine sus! Mi-ai arătat pe copilașul nostru Aaron, acolo „sus… e atât de bine și de liniște!” Atâția copii orfani și nevinovați, prin India, Palestina, Israel, Africa, atâția copii bolnavi și atâtea mame care suferă și ele pentru ei… Doamne, te rog să le întărești în credință, în putere, să le dai multă răbdare și mai mult decât atât, să se bucure de Vestea Bună, că Isus, care s-a născut în ieslea din Betleem, este astăzi cu ele și cu ei, cu noi toți, și într-o zi vom fi acolo cu Tine!… Atât de mare liniște va fi acolo, atâta Pace… ne vom odihni acolo și vom uita de tot, ne vom întâlni cu toți îngerașii acolo, și atunci ne vom bucura mult pentru că Domnul a făcut așa!

Fie ca Sărbătorea Nașterii Domnului Isus să vă aducă multă Pace în suflete și în căminele voastre! Tot ce face El, face bine și noi Îi mulțumim!

Neagu Eliza, Suceava