Tirgu Mures, Romania

Chiar dacă…(Nr.54)

Eu voi fi cu tine! (Nr.54)

Ultima seară din Decembrie 2023… privesc la geamul apartamentului în care locuim direct spre cer… zăresc luna… sublima lună, care nu-și pierde din lumina ei și înaintează pe bolta cerului, chiar dacă norii negri o acoperă, chiar dacă se opresc puțin deasupra ei, ea continuă să lumineze, chiar dacă eu nu o mai zăresc acum… și în scurt timp, observ lumina ei iarăși strălucește… înconjurată de nori, ea continuă să fie sublima în frumusețea ei. Iar gândurile mele fug către Dumnezeu… El dorește să fim lumină în această lume, chiar dacă uneori, norii negri vin… chiar dacă uneori anotimpurile inimii se schimbă… chiar dacă noi ne schimbăm, El rămâne!

Ce sublim mi se pare să știu că… El rămâne! Chiar când priveam la sublima lună, care m-a fascinat, încă de mică, prin lumina ei, în întunericul nopții, îmi treceau prin minte parcă aceste gânduri… chiar dacă va trebui să treci prin unele încercări mai grele, lumina ta să nu-și piardă din ea, căci tu ești copilul lui Dumnezeu, care va străluci în încercare, pentru că, chiar dacă… va fi greu, El, Iehova Jire va fi cu tine!

Chiar dacă… valul va fi greu și nu vei ști cum să-l stăpânești, cum să treci prin el, Dumnezeul Iehova Jire, Acela care îți poartă de grijă, E cu tine! Va fi cu tine!

Apoi mai trecea norul și iarăși lumina lunii îmi bătea la geam, parcă mai puternic, pentru că, în același timp înainta pe bolta cerească mai sus.. și iarăși, îmi aduc aminte, că după fiecare încercare, lumina noastră ca și cei ce cred în Dumnezeu, strălucește mai tare… că mărturia credinței în El crește, că El ne ajută să avem o credință și mai mare în El, și că… nu doar vorbim despre El, ci și trăim cu El.

Ajungem un moment în care, la fiecare pas, decizie, mică sau mare, ajungem să stăm de vorbă mai întâi cu El… dar până să facem acest lucru, vin încercări, unele mai mici, ca și norul mic, care tocmai a trecut peste lună, dar pentru care avem nevoie de credința în El, să putem înainta, pas cu pas, dar și unele mai mari, ca și norul acesta care acum a acoperit lumina lunii de tot.. o perioadă… și atunci, îmi amintesc că vin și astfel de încercări, când… e mult prea apăsătoare încercarea, când Dumnezeu parcă tace, când nu zărim nicio cale… El totuși, e în noi… și cu noi…

Mihaela Ciorei

Căci lumina lunii e în spatele norului, chiar dacă eu nu o pot vedea, ea strălucește deasupra norilor… și acest detaliu deosebit, îl pot vedea doar cei care călătoresc cu avionul pe timp de noapte… ei zăresc luna și o admiră în Frumusețea ei, cum deși norii o ascund de fața pământului, a omului de pe pământ, Dumnezeu o vede, și cei care au zbor noaptea văd…

Ei, uneori, așa se întâmplă și cu noi, când apare o încercare grea care ne copleșește, uneori uităm cine suntem și cine ne susține. Dumnezeu însă nu uită cine ești, căci El te susține.

El știe că a pus valoare-n tine, El vede strălucirea aceea interioară a inimii tale, și știe că va veni și vremea să se vadă și-n afară, dar la vremea Lui… până atunci, El prelucrează inima și o modelează, ca lumina ce a pus-o în tine să strălucească și mai tare pentru El, despre El, spre slava Lui! Totul la final, nu e despre noi. Despre cine sunt eu sau tu, când trecem prin încercări, ci despre Cine Este El, și cât de Măreț e El, prin noi și cu noi, căci El va fi acolo chiar dacă nimeni altcineva nu va fi, și crede-mă, omul niciodată nu poate fi acolo pentru noi, 100%, ci doar Dumnezeu, iar felul în care este El cu noi, Prezența Sa e uimitoare, e aducătoare de pace, chiar în mijlocul încercării.

Căci luna niciodată nu și-a pierdut din Frumusețea ei, chiar dacă e acoperită de norii întunecoși. Doar El este și Iehova Shalom, pacea ta în mijlocul încercării. Rămâi ancorată în El, așa cum și luna rămâne pe traiectoria ei, trasată de Dumnezeu…

Nu-ți umple inima decât cu Cuvântul lui Dumnezeu! El vede deasupra norilor încercării ce este doar în inima ta, după cum este scris „Dumnezeu nu se uită la ce se uită omul, omul se uită la ce izbește ochii, dar Domnul se uită la inimă” (1 Samuel 16,7b).

Chiar dacă… anul acesta va fi diferit pentru unii din noi, chiar dacă încercări vor veni pe a noastră cale, tu… să-ți aduci aminte, luna strălucește chiar dacă nu o vezi, e acolo…

Așa și Dumnezeu te vede! El conduce luna… Cu atât mai mult pe tine și pe mine… Căci este Iehova Rohi… Păstorul meu și al tău.

        Chiar dacă…

Draga mea,

                  Dumnezeu este cu tine!

           Mihaela Ciorei, Biserica Elim, Beasain, Spania