Tirgu Mures, Romania

Sunetul Clopotelului

“Fiți binecuvântați de Domnul care a făcut cerurile și pământul.” Psalmul 115:15

Toamna s-a instalat confortabil și își cere toate drepturile, iar noi, indiferent de vârstă, trebuie să îndeplinim obligațiile specifice acestui anotimp.

Vara s-a sfârșit, anotimpul vacanțelor s-a epuizat, și pentru noi femeile, începe o altă etapă de însărcinări și purtări de grijă (nu îngrijorări!). Printre multele probleme cu care ne confruntăm zi de zi în calitatea de mame și bunici se aude și pentru noi sunetul clopoțelului. Începe un nou an școlar!

De la grădiniță până la facultate, toate instituțiile de învățământ își reiau cursul. Începe febra aprovizionării și dotării cu tot suportul și echipamentul de care au nevoie școlarii și studenții, de la căutarea unui loc de cazare pentru toată perioada anului școlar, până la îmbrăcămintea și încălțămintea adecvată și tot felul de cărți, caiete, creioane, calculatoare …

Pentru unii este un început de an școlar în premieră, pentru alții unul de rutină, dar trebuie să recunoaștem că indiferent de formă sau nivelul de învățământ în care sunt copiii sau nepoții noștri, noi suntem afectate.

În tot acest spectacol și îndatoriri autumnale, noi avem un sprijin și o ancora care nu ne lasă să ne îngrijorăm sau să ne temem, chiar dacă suntem încercate de emoții. Da, este Stânca veacurilor, Părintele veşniciilor, Părintele îndurărilor, Dumnezeul oricărei mângâieri. Da, “ajutorul nostru este în Numele Domnului, care a făcut cerurile și pământul.”(Ps. 124:8)

Vă chem dragi mame, bunici, străbunici, mătuși, să chemăm Numele Domnului peste copiii, nepoții, strănepoții noștri, să cerem binecuvântarea Domnului peste ei! Și nu numai acum la început de an școlar, ci în fiecare dimineață și seară ruga noastră să se înalţe către Ziditorul cerurilor și al pământului, către Dumnezeul cel Atotputernic,  pentru că El este Cel care ne poartă de grijă și ne binecuvântează pe noi și întreagă noastră familie.

Să rostim binecuvântarea din Numeri 6:24-26 peste fiecare copil, pronunțându-i numele:

Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească … !

Domnul să facă să lumineze Faţa Lui peste ține şi să Se îndure de ține … !

Domnul să-Şi înalţe Faţa peste ține şi să-ţi dea pacea … !

 

Doresc mult succes, sănătate și înțelepciune tuturor școlarilor, studenților, părinților, profesorilor și tuturor celor implicați în educarea copiilor noștri!

Fiți binecuvântați!

Lidia Aldea