Tirgu Mures, Romania

Cel mai de preț dar (Nr.49)

Îmi amintesc cu bucurie și nostalgie, de momentele copilăriei; de frumusețea fiecarui Crăciun, când totul era acoperit de zăpadă; când mama mea pregătea cu mult drag prăjituri, iar eu iubeam să stau în jurul ei. Pregăteam împreună cu mama și surorile mele casa de sărbătoare, și acolo, în jurul nostru, de fiecare dată ne poves – tea despre Isus și ne amintea că El este motivul sărbătorii, nașterea Celui mai prețios dar. Iubeam acea perioadă și o iubesc și acum. Sunt și eu acum în acestă etapa mi – nunată a vieții, în care sunt mamă și îmi doresc să îi ofer acea bucurie copilului meu, acea bucurie a pregătirii… Îmi doresc să își amintească cum pre – gătim împreună prajiturele, cum împodobim casa și bradul, dar mai presus de aceste lucruri minunate, care ne bucură îmi doresc să își amintească toate momentele în care îi spun despre Domnul Isus, să Îl simtă și să îÎ vadă în noi,

Damaris Torok

Cel care e bucuria și pacea noastră. În această perioadă cu toții, ne pre – gătim casele, și ne străduim să fie to – tul cât mai frumos, mai curat; dar mai presus de toate aceste, în casa noastră dorim să ne pregătim inimile pentru Mântuitorul. Ce aș putea să îi ofer eu unui rege? Decât, umila recunoștință, a unei inimi zdrobite, pe care doar El o poate iubi și înțelege pe deplin. De acest Crăciun îmi doresc să-L las pe Dumnezeu să trimită valurile Lui de binecuvântări, de bucurie, să îmi las mâinile deschise și să fiu, să fiu plină de pace… să îmi plec genunchii, să mă smeresc, să-L las pe Dumnezeu să dea tot ce știe El; pentru că El oferă doar iubire. Să-I mulțumesc, pentru că asta păstrează lumina bucuriei.

De acest Crăciun, îmi doresc să simt mai mult cu inima, să mă smeresc în Cel mai mare dar fața pruncului, să mă smeresc și să îl primesc cu totul, să îi simt bucuria și pacea, care doar El le poate da. Există oare un dar mai mare pe care ți l-ai putea dori, sau de care ai avea nevoie? Isus este singurul Dar prețios, care poate împlini sufletul. Ești iubit și prețios, pentru că Dragostea s-a coborât; ești iubit, purtat și protejat de El. În acea noaspte, nu au fost luminițe și brazi; globuri și clopoței; dar au fost stele și păstori îngenunchiați; a fost o iesle cu paie, n-au fost cadouri împa – chetate frumos… a fost El – Darul cel mai de preț, oferit nouă… Nu îmi doresc un Crăciun care poate fi cumpărat, îmi doresc un Crăciun care să mă cuprindă, să mă schimbe, vreau un Crăciun care să-mi șoptească: Isus! Vă doresc un Crăciun simplu, gândindu-ne la noaptea care a schimbat istoria, cu inima îngenuncheată, înaintea Celui mai de preț Dar.