Tirgu Mures, Romania

Sărbătoarea Domnul Isus Hristos (Nr.53)

E sărbătoare!

Sufletul răscumpărat Te sărbătorește, Împărat al veșniciei! Te sărbătorește nu doar o dată pe an când sunt lumini peste tot. Sufletul care Te-a întâlnit se bucură de Tine cu statornicie și în cele mai negre văi. Sufletul îndrăgostit de Tine nu are nevoie de sunet de clopoței ca să Te adore… el Te adoră și în tăcerea singurătății.

Sufletul legat de Tine prin legământ veșnic te magnifică nu prin puterea lui, ci prin Harul ce se revarsă  zilnic asupra sa din Sfânta Ta Ființă.

Nu mirosul de turtă dulce sau portocale îl face să tresalte, ci mireasma Vieții care a biruit moartea, mireasma Suferinței încununate de biruință… aceea este jertfa de bun miros plăcut Domnului.

Sufletul preaiubit și scump nu se odihnește doar în concediu, el se odihnește zilnic la Umbra aripilor Tale. O umbră îi este de ajuns. Nu sclipiciul îi reamintește că cerul este destinația sa finală, nu ornamentele îi alină dorul inimii după Tine, ci onoarea de a Te purta ca pe o comoară în vasul de lut. Duhul Slavei Tale se odihnește peste el… Acesta este motivul lui de sărbătoare.

Oh, Prinț al păcii, umple sufletele cu adevărata pace ca să aibă motive reale pentru a Te sărbători!

Eliza Tîlvăru