Tirgu Mures, Romania

Primăvara, anotimpul schimbării

Pasiune, Plentitudine, Putere

E primăvară un sezon al înnoirii, al schimbărilor vizibile, ne uităm la natură și o vedem în straie noi și toate acestea ne încântă ochiul și sufletul. Dar, în același timp, simt că aceste schimbări mă îndeamnă la o înnoire a mea după Planul lui Dumnezeu.

În acest anotimp al schimbări, identific trei cuvinte, care definesc primăvara: pasiune, potrivire, putere, deoarece vreau să beneficiez și eu personal de înnoire încerc să le deslușesc înțelesul.

PASIUNE

Natura se dezlănțuie cu Pasiune, ne încălzește soarele, ne udă ploile, crapă mugurii, ies răsadurile, cântă pasărelele, nimic nu le poate opri pentru că le-a sosit ceasul. Au așteptat toate să treacă frigul și să se poată exprima, să poată dărui. Motorul acestor minuni este ascultarea naturii, de Creatorul care a pus în codul lor genetic ceva din El: dragostea și dăruirea. Îmi doresc ca acest motor al ascultării de Dumnezeu și al iubirii față de semeni să mă miște și pe mine cu pasiune în tot ceea ce am de schimbat, fără să țin cont de adversități, fără să-mi fie frică de eșec.

PLENTITUDINE

Toate tablourile primăverii, în care se simțe aerul înnoiri, chiar dacă ne încântă privirile, nu sunt un scop în sine, scopul e altul, unul mult mai semnificativ și benefic, toate aceste schimbări vizează împlinirea unui plan ce conduce la rodire. Pomii nu înfloresc doar să fie frumoși, ci pentru a aduce roade, iarba nu crește doar pentru a acoperi pământul, ci pentru a servi ca hrană animalelor. Schimbările noastre vor aduce o recoltă bogată pe termen lung: caractere schimbate, oameni binecuvântați, suflete mângâiate de cuvintele noaste, de faptele noastre bune și un mare zâmbet pe fața Lui Dumnezeu.

PUTERE

Există o forță supremă care conduce întregul univers, și această forță e mult mai vizibilă în anotimpul primăverii. Nu ne putem explica cum se face că păsările călătoare știu exact când să se întoarcă și au energia necesară pentru o așa lungă călătorie, cum pot mugurii să iasă din coaja uscată a crengilor, cum au curajul toporașii și panseluțele să-și arate petalele fragile când încă temperaturile sunt joase. Dar toate aceste acte de curaj sunt datorate Puterii lui Dumnezeu, așa cum spunea poetul C. Ioanid în poezia sa:

Taine:

„Zidar fără mistrie, fără drişcă,

Tu chemi din vid, din absolutul NU.

Învârţi în cer morişcă în morişcă!…

Pe toate-odată forţa Ta le mişcă!

O, Tată, mă cutremur. Ce eşti Tu?

Cum ai ascuns sămânţa în sămânţă?

Un sâmbure e-un chivot. Şi în el,

alt chivot poartă altu-ascuns la fel.

Şi toate cer de mii de ani fiinţă.

Pasiunea pentru schimbare are în vedere Plentitudinea, dezvoltarea completă a planului Lui Dumnezeu și este însoțită de Puterea Divină, care facilitează apariția unei recolte bogate, în plan fizic și spiritual. Veți găsi în acest număr al revistei noastre articole ce ne provocă la reflexie în diferite domenii ale vieții noastre: spiritual, familial, relațional și altele. Fie ca Bunul Dumnezeu să învârtă “orice morișcă” din viața noastră, astfel încât schimbările să se producă prin Puterea Duhului Sfânt și cu scopul de a împlini Voia Sa bună, plăcută și perfectă.

 

Vă doresc o Primăvară fericită!

Rodica Baciu