Tirgu Mures, Romania

EDITORIAL: Viața, un dar (Nr.54)

Poate că nu ne dăm seama, dar primăvara aceasta este un dar pentru tine, pentru mine, pentru fiecare dintre noi. Faptul că vedem din nou copacii înflorind și mugurii verzi plesnind sub razele calde ale soarelui, mieii zburdând pe pășunile întinse, păsărelele cântând, iarba verde crudă care iese după o lungă așteptare – toate acestea nu sunt lucruri simple; ele reprezintă darul lui Dumnezeu care se numește: VIAȚĂ!

Pe de o parte, viața nouă pe care o experimentează creația după o iarnă mai aspră sau mai blândă, în funcție de locul în care te afli, triumful renașterii care ne înconjoară, este un spectacol care ne face mai tineri, mai plini de speranță. Pe de altă parte, faptul că suntem în viață, că mai putem privi, că mai putem umbla prin parcuri sau păduri, este tot o minune. Cred că pentru toate aceste lucruri este potrivit să spunem cu reverență: „Mulțumesc, Doamne!”

Pentru mine, cel mai mare cadou este că pot să-l am lângă mine pe soțul meu. Pășim amândoi pe aleile parcurilor și respirăm aerul curat. Sărbătorim faptul că, după mai bine de un an de boală și incertitudine, după trecerea prin Valea Umbrei Morții, am rămas în viață, că suntem împreună. Chiar dacă mai avem de recuperat până la starea de sănătate deplină, urcăm de mână și cu mare încredere, mulțumitori că suntem împreună, că s-a dovedit că credința mută munții și că dragostea poate învinge moartea. Desigur, părinții, copiii, nepoții, frații, surorile și prietenii sunt cu toții daruri de la Dumnezeu, și nu îi uităm nicio clipă pe niciunul dintre ei.

Rodica Baciu

Triumful vieții continuă să mă surprindă și prin nașterea unui nou membru al familiei noastre. „Când se naște un copil, vine primăvara; copilul este un mugur însetat de lumină și soare”, spuneam într-o poezie veche. Și iată că s-a născut în acest început de primăvară Iosua, cel de-al treilea nepot al nostru. Trebuie să menționez această bucurie, deoarece mama lui este colega noastră și iubita mea noră, Diana Baciu, care are grijă de revista noastră, asigurându-se că apare trimestru după trimestru, număr după număr. Da, ați ghicit, este vorba de Diana Baciu, colega noastră dragă, care a adus pe lume primul ei copilaș, un băiețel care ne aduce multă emoție și bucurie.

Nu știu dacă ai acasă un soț ca mine, sau dacă ai nepoți, sau copii, poate părinți, dar cu siguranță ai pe cineva drag. Bucură-te de această persoană, de aceste persoane, investește iubire și îmbogățește-te ostenind de dragul lor. Viața pusă de Dumnezeu în ei și în tine este cea mai valoroasă.

Am pregătit încă din zilele geroase articole, poezii, gânduri din suflet pentru voi și simt cum viața vibrează prin paginile revistei. Acestea sunt un cadou de primăvară, o bogăție sufletească pe care vă invit să o asimilăm și să creștem în credință și evlavie, fiind mai bune soții, mame, bunici, fiind mai asemănătoare cu Cel ce ne-a creat după chipul și asemănarea Sa.

Așteptăm Săptămâna Patimilor și Sărbătoarea Învierii pentru a învăța și în acest an că pentru noi este pregătită o viață eternă, în „bucuria Stăpânului nostru”, care este și Tatăl nostru. Dorim să ne cheltuim energia pentru El, să facem precum a făcut femeia care a spart vasul cu mir și l-a turnat pe capul Domnului Isus. Răspândind și noi mireasma de la viață spre viață, tocmai pentru că am primit în dar acest cadou inestimabil: Viața.