Tirgu Mures, Romania

Când (nu) te simți iubită de Dumnezeu… (Nr.53)

Dumnezeu e bun tot timpul și tot timpul Dumnezeu e bun!! Chiar dacă uneori noi nu reușim să înțelegem toate lucrurile din viața noastră, care apar sau prin care trecem.

Trecând printr-o perioada de secetă, Îl descopăr pe Dumnezeu, simțindu-mă iubită de El într-un mod aparte… sentiment pe care nu-l pot descrie în totalitate, dar care se poate exprima prin faptul că doar El poate face o cale când nu este niciuna… doar El poate da înaintarea, prin Mâna Sa divină.

O lecție învățată… și încă câte mă mai așteaptă…!

Uneori este secetă în viața noastră. Da, există și un anotimp al secetei, un anotimp al vieții în care simți că nimic nu crește, că nimic nu merge, că nimic nu înaintează, orice ai încerca tu să faci omenește… că Dumnezeu nu-ți vorbește, orice și oricât te-ai ruga, că… simți că nu te aude (deși nu e așa), sau că nu-ți răspunde… când îl chemi… da… secetos și greu anotimp al vieții este acesta… aduce creștere spirituala și dependență totală de Dumnezeu!

Dar, mulți doresc să fie ca și Moise, să li se deschidă drumul Mării Roșii, dar nu oricine dorește să treacă prin pustiul prin care a trecut Moise… Mulți doresc să fie pe munte cu tine, dar puțini sunt cei care sunt și în vale cu tine. Mulți sunt lângă tine… poate… dar puțini îți susțin mâinile cu adevărat, adică te poartă în rugăciune…

E totuși specială calea lui Dumnezeu de a te face să înțelegi că ai nevoie de dependență totală de El, căci El are un plan cu viața ta. Când El dorește ca tu să-I predai voia ta Voii Sale… să o faci din toată inima și cu recunoaștere totală, să depinzi în totalitate de El, nu e deloc ușor omenește!

Dar e atât de liniștitor… e atâta har în această predare, e atâta odihnă în această predare completă… și ajungi să vorbești cu El peste tot, privești la cer și vorbești cu El în orice loc te-ai afla. Descoperi cu adevărat un prieten tainic, special, unic… un Tată Veghetor, Bun, Credincios, Iubitor.

Mihaela Ciorei, Biserica „Elim”, Beasain, Spania

Așa m-am simțit și eu… într-o seara de iulie, iubită dar aparte, cumva… deosebit!

El face o cale… când nu pare a fi niciuna și asta e doar dragostea Sa pe care a arătat-o și spre mine, într-un anotimp secetos. El găsește oameni care stau la dispoziția Sa, care aud Vocea Sa și prin care Își arată bunătatea lui Dumnezeu față de noi. El își arata bunătatea Sa și fata de tine, prin oameni la care nu te-ai gândi.

Trecând prin diferite anotimpuri ale vieții mele, am trecut și printr-un anotimp secetos. Un anotimp în care am crezut că Dumnezeu tace! Că El nu aude… și nu înțelegeam de ce nu-mi vorbește, dar El în dragostea Sa cea mare fata de mine, m-a pus pe roata Sa de olar și m-a prelucrat, în așa fel, încât am înțeles că Voia Sa… Voia Sa trebuie să o recunosc în toate în viața mea, să-mi predau voia mea Voii Sale… nu e deloc ușor, dar atâta pace aduce predarea totală, încât El, Domnul meu, îmi arată dragostea Sa pentru mine, făcând o cale când nu pare a fi niciuna pentru mine.

După ce te trece printr-un anotimp secetos, în care El tace… nu-ți vorbește, El, după predarea ta totală Voii Sale, în dragostea Sa cea mare pentru tine, face o cale… o cale nouă, bună, și dăruiește înaintarea de care ai atâta nevoie!

După ce primești un astfel de Cuvânt (Ieremia 46:18), vine și vrăjmașul cu încercarea, dar… tu trebuie să alegi să crezi Cuvântul lui Dumnezeu și nu împrejurările.

Credința vede deasupra îngrijorărilor, deasupra împrejurărilor.

Draga mea, când ești pe masa Sa de olar, nu este ușor. Înveți să-ți ridici privirea mai des spre Olar, și să I te predai, voia ta Voii Sale, și să te încrezi în El, să aștepți să vezi înaintarea și propășirea pe care o face El în viața ta, după ce te scoate de pe masa Sa, din atelierul Său de lucru, totuși, ca să ieși din atelier… lutul tău trebuie să fie deja un vas bun, folositor stăpânului, de aceea, Doamne ajuta-ne să ne putem preda în totalitate Voii Tale și să așteptăm cum vom fi la ieșirea din atelierul Tau de lucru…

Acum dar, îmi aduc aminte de promisiunea Sa: „Eu sunt cu tine…”Și adu-ți aminte, și tu ești iubită și prețuită de Dumnezeu, după cum este scris: „De aceea, pentru că ai preț în ochii Mei, pentru că ești prețuit și te iubesc…” (Isaia 43:4).