Tirgu Mures, Romania

Cand viitorul e departe…

Deși suntem atât de obișnuite să ne zicem unele altora că ziua de mâine nu este a noastră, că ce va fi va fi, că Dumnezeu știe ce va fi… și uneori chiar suntem pregătite de a da aceste sfaturi, și da, DOAR DUMNEZEU DEȚINE ACESTE DATE, însă…

Unul din versetele mele preferate este chiar acesta care vorbește atât de clar și ne arată atât de bine că nu e nimic greșit în a ne face planuri, vise, idealuri pentru viitor, atâta timp cât Dumnezeu face parte din planul nostru și Îl implicăm pe El. În Ieremia 29:11-13 Dumnezeu ne spune: „Căci eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire ca să vă dau un viitor și o nădejde. Mă veți căuta și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta din toată inima.”

Uneori ne limităm la ziua ce o avem și este bine să fie trăită din plin, însă zilele ce le trăim nu întodeauna ne aduc bucurii, poate sunt zile pline de nori în care ploaia de greutăți este din abundență și parcă nu mai vedem razele de soare și uneori nici nu credem că vor mai răsări….

Draga mea, te încurajez să crezi că Dumnezeu a pregătit pentru tine un viitor plin de nădejde, un viitor în care a pus și soarele bucuriei și raze clare ce îți vor însenina zilele și vor încălzi inima, să știi că rugăciunea ta este ascultată și poate să deschidă cerul și ești plină de valoare în ochii lui DUMNEZEU. Deși consideri că viitorul este departe și tot ce va veni este un necunoscut, vreau să îți spun că tot ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru tine este mai mult decât ceea ce tu ai plănuit pentru viața ta.

Ca și femei de-a lungul anilor trecem prin felurite etape ale vieții, momente în care ne îngrijorăm pentru viitorul nostru, dar ce minunat că avem cartea sfântă ce ne-a învățat despre curaj și despre faptul că Domnul poartă de grijă atât în prezentul nostru, cât și în viitor.

De ești tânără și te gândești când va veni vremea căsătoriei, cine va fi omul cu care te vei căsători amintește-ți de Rebeca.

De ești soție și viitoare mamă, ia exemplul Anei.

De viața te-a încercat și a luat de lângă tine pe omul drag, încurajează-te să crezi că poți fii și tu o Rut.

De ai îmbătrânit și Domnul îți dă zile, fii înțeleaptă ca Naomi. Fii plină de curaj să Îl cauți pe El, atât în zilele întunecate, cât și în cele senine, îl vei găsi și îți va arăta exact calea pe care trebuie să mergi.

Un citat plin de adevăr zicea: „Nu îți fie teamă să încredințezi un viitor necunoscut în mâna unui Dumnezeu Atotputernic”.

CÂND VIITORUL E DEPARTE, ȚINE-L PE DUMNEZEU APROAPE!

Lidia Bleahu

Biserica Baptistă „Harul”, Târgu-Mureș